Reefmerkezi forumları ana sayfası...
Geri Git   Reefmerkezi deniz akvaryumları forumları... > DENİZ AKVARYUMLARINA GİRİŞ : > Yeni başlayanlar..
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Konuları Okundu İşaretle..

Yeni başlayanlar.. Hobiye yeni başlayanlar, yeni kurulum yapanlar için mesajlar..

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-11-09, 14:34   #25
mbunamania
Üye
#

Giriş: Nov 2009
Varsayılan Cevap : Bursadan selamlar

Alıntı yap:
yigit54 tafarından gönderildi
hayırlı olsun iyi gidiyorsunuz.Dolabı yaptınızmı?

Yücel abi çok saol allah razı olsun. Dolap henüz yapılmadı çünkü profilini yapçak adam bulamadım hala, işim gereği çıkıp çok fazla araştıramıyorum ama cmrtesileri çalışmadığım için yarın izinliyim bi çıkıp araştırcam. ama denemek için bir yerler bulurum evde denerim zaten hobi odamda 6tane akvaryum var bunuda oraya koymak istemiyorum çünkü odam 4. katta bunuda oraya koyarsam ev çökebilir
Eski 13-11-09, 14:58   #26
yigit54
Üye
#

yigit54 kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2008

Alıntı yap:
mbunamania tafarından gönderildi
hobi odamda 6tane akvaryum var bunuda oraya koymak istemiyorum çünkü odam 4. katta bunuda oraya koyarsam ev çökebilir

6 akvaryummu var walla ben akvaryumun boyunu 65cm yaptım 70cm yapsaydım şayet hanım su çıkaracaktı

Dolabı yaptırmadıysan sana kendi yaptığım bir kaç hatayı söyleyim o yüzden dolabı iki kere yaptırmak zorunda kaldım.Boyunu kesinlikle 80cm den yukarı yapma yoksa 25 metrekare bir odada karşısına geçip koltuğa oturduğunuzda akvaryumun dibini kumu görme şansınız olmuyor.Daha geniş mekanlarda farklı olabilir belki.
Birde demir profil yapmaktansa ahşap yapsanız daha sonra odada eşya değişikliği söz konusu olursa akvaryumun sadece mdf sini değiştirirdiniz diğer mobilyalara uyum sağlamakta zorluk olmazdı diye düşünüyorum ben öyle yaptım.
Eski 13-11-09, 17:06   #27
mbunamania
Üye
#

Aynen abi tatlı su akvaryumlarım var Malawi mbuna türlerinden üretiyorum. Genel sehpa ölçülerim hep 70cm dir fakat Ps için ve sumpa müdahale etmek kolay olsun diye 80cm düşündüm zaten dediğiniz gibi 80cm üstü oturulurken izlenmiyor bilgi paylaşımı için çok çok teşekkürler.
Abi profil mobilya giydirme olucak zaten ve siyah yaptırcam her mobilyaya uyar sanırım. Birde şöyle bir durum var bu tankımı 4. kata kuramıyorum limit dolu 3.katta annem istemedi bende birgün evlenirim diye boş tuttuğum kendi daireme kurucam bu tankı yani hiç mobilya yok ilerdede artık mobilyaya göre tank değilde tanka göre mobilya alırım
Eski 16-11-09, 10:45   #28
mbunamania
Üye
#

Artık profil sehpamızda hazır ölçüleri 60*60*80h oldu çok sağlam ve kutu gibi birşey oldu. Maliyet 2 boy profil 15+15=30lira
Bu hobide elimizden gelen herşeyin kendi el yapımımız olması en çok hoşuma giden şeylerden biri. Şimdi sıra profilin sehpanın boyandıktan sonra mobilya kaplanmasında .
Eski 06-02-10, 22:04   #29
mbunamania
Üye
#

kasımdan beri olan gelişmeler dolap oldu armatür aldım ps aldım taşırken akvaryumu kırdım bu sefer şeffaf slikonla tekrar yaptım çalışmaları biraz hızlandırdım umarım 1ay içinde kurarım.

Herkeze selamlar saygılar

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Hızlı Geçiş