Reefmerkezi forumları ana sayfası...
Geri Git   Reefmerkezi deniz akvaryumları forumları... > FORUM GENEL : > Merak ettiklerimiz..
Kayıt SSS Üye Listesi Ajanda Konuları Okundu İşaretle..

Merak ettiklerimiz.. Show Akvaryum Ali Rıza Kuranel, merak ettiğiniz herşeyi yanıtlamaya çalışacak. Bu bölüm üyelerimize her anlamda ifade özgürlüğü sunuyor...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 06-02-10, 18:39   #1
Ali Rıza Kuranel
Firma yetkilisi

Ali Rıza Kuranel kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2010
Varsayılan Giesemann Lichttechnik

Bu başlık altında ürünlerin teknik özelliklerini ve aydınlatmaya ilişkin bilgileri paylaşmaya çalışacağım.
Eski 06-02-10, 19:03   #2
Ali Rıza Kuranel
Firma yetkilisi

Varsayılan Cevap : Giesemann Lichttechnik

LED aydılatmalar başlığında altını çizmeye çalıştığım gibi mercanlar için bir "güneş" senaryosu yazmaya/yaratmaya uğraşıyoruz. Amaç mercanların kalsifikasyonunda gereksindikleri simbiotik alglerin bu işlevi gerçekleştirebilmek için fotosentez yapabilmelerini sağlamak.

Burada ışık kaynağımızın gücü (genel olarak 1 litreye 1 watt), Kelvin değeri ve gücü(Lümen) gibi 3 değişkeni "ortalama" olarak "uyum" içerisine sokabilmek amacındayız.

Yükseklik: Genelde 50 santimetreye kadar olan akvaryumlara T-5 çözümler aramak "doğru" kabul ediliyor. 50-60 cm arası yükseklikler tank sahibinin seçiminde. 60 cm ile 75 cm arasında mutlaka 150 watt MH kombinasyonları, 70-100 cm arasında 250 watt, 100 cm ve yukarısında ise 400 watt.

Şimdi, denilebilirki yurt dışındaki pek çok akvaryumda bunun çok üzerinde MH çözümler yer alıyor. Örneğin, 65 cm ve 400 watt kullanıyor. Evet, olabilir.

Giesemann reflektör teknolojisiyle ise bu imkansız. Açıkça, mercanlarınızın yanmasına neden olursunuz. Farkı resimde görebiliriziniz. Soldaki Giesemann sağdaki Avrupalı bir rakibi:

bir diğer resim, Moonlight.. Herbir kablo 1000 dereceye dirençli slikon kablo içinde.. Burası Giesemann "montaj" noktası: Yalnızca 3 mühendis çalışıyor..

diğer data girişleri için biraz mola..

selamlar
Eski 07-02-10, 08:37   #3
cem isapur
Üye
#

Giriş: Feb 2008

Bu ürünün kalitesine diyecek hiçbir söz yok yalnız ben farklı bir sey sormak istiyorum ,armatürleri lambasız sekilde satıyorsunuz nasıl oluyorda internet veya shop olsun ürün lambalı olduğu halde sizin fiyatınız avrupadan pahalı oluyor ??Lamba seçme seceneğide var lambalar saçma geliyor demein ltf....
Eski 07-02-10, 12:51   #4
Ali Rıza Kuranel
Firma yetkilisi

Bu soru diğer tüm ürün gruplarında ortaya çıkan satış politikaları için de geçerli olabileceğinden burada bir kez daha yanıt aramaya çalışacağım:

Her ticari işletmede olan reaksiyonları gözden geçirelim:

a- Genel giderler: Kira, elektrik, su, vergiler, muhasebe, çalışanlar, sigortalar, nakliye, vs.

b- Yaptığınız işe göre özel giderler: Gümrükler, kredi faizleri, stok maliyetleri, garanti kapsamında iadeler, yemek, kişisel giderler, vs.

c- Gelirler.

Şimdi, doğal olarak gelirleriniz giderlerinizi karşılamazsa "ticaret" anlamını yitirir.

Biz kestirmeden gidelim: Show Akvaryum neden internet sitelerine oranla daha yüksek fiyatla satıyor?

Öyle ya, Almanya'da bir çok internet sitesinde ürün daha ucuz, üstelik lambalarıyla birlikte?

Bu siteler ellerinde stok tutmuyor, kendi içlerindeki rekabet nedeniyle sipariş geldiğinde fabrikaya ısmarlıyor ve ürünü doğrudan müşteriye mümkün olan en "cazip" koşullarda by-pass ediyor ve yegane gideri site kirası.

Peki biz ne yapıyoruz? Her büyük firmamıza yılda en az 2 kez toplu sipariş veriyoruz ve herşey bir kenara, daha mal gümrük kapıda, satmadığımız ama satacağımız ürünün KDV'sini peşinen ödüyoruz. Amacımız, piyasada talep görebilecek ürün çeşidini en az 6 ay süresince tüketiciye sunabilmek.

Burada konuştuğumuz yaklaşık 1.500 kalem ürün. (yazıyla BinBeşYüz).

Gerçek anlamda "sıfır" sermaye ile işe 1990 yılında başladık. Hiçbir zaman "geçici" hevesler peşinde koşmadık. Disiplinli bir çalışma ile "ciddi" bir ithalatçı olarak, tüketiciye aradığı çözümleri sağladık. Müthiş giderler ödedik, ödüyoruz.

En kaliteli olanı "başarılı olmak" adına seçtik ve hep resmi yollardan getirdik.

Türkiye'nin en büyük gümrük firmalarından biriyle, en büyük nakliye firmalarından biriyle, en büyük sigorta şirketlerinden biriyle çalışıyoruz. Herkesin 100'e yaptırdığı işleri "güven" adına bazen 200'e yaptırıyoruz.

Özellikle kurulduğumuz günden bu yana devlete ödediğimiz vergileri topyekun duvarımızda sergiliyoruz. Beyan ettiğimiz "matrah" ve ödediğimiz "vergi" tarihi hemen girişimizdeki duvarda levha levha asılı durur.

Sattığımız mala garanti veriyoruz. Malın arkasında duruyoruz: Her anlamda ve firmalarımızı zorlayarak: Kimi garanti işletmeyen firmalarla ilişkilerimiz kesiyoruz, kestik. (Bu kararlarımızın çok ağır maliyetlerini de ödedik, gerekirse yarın da ödeyeceğiz..)

İstanbul ve Ankara'daki tüm gümrük kapılarında kolayca erişilebilecek dosya bilgilerimiz mevcuttur. Getirttiğimiz fluoresan, MH, katkılar, mercan kırıkları ve burada sayamacağım kadar çok ürün için Kimyagerlikler, TSE, Sanayi Bakanlığı izinleri alınmaksızın hiçbir ürünü gümrüklemedik. Gümrüklemeyeceğiz.

Başa dönersek, neden Show Akvaryum Almanya fiyatlarına satmıyor? Oysa elinde stoklu ürün tutan ve Almanya'nın en büyük perakende/toptan satıcısı (5.000 m2 kapalı alan) Zoo Zajac katalog öyle demiyor..

Ama lambaları var: Bir referans olarak İstanbul ofisimizi (Pasifik) alırsak, bugüne kadar üzerinde Fluoresan/Metal Halide gelen hangi aydınlatmanın lambalarını içinden çıkartıp sattık?

Ha, bir de bu ürünler bütün bu hassasiyetimize rağmen, kimi zaman "kırık" veya "paramparça" gelebiliyor ve öyle ki suçluyu bulamadağımızdan tarafımıza faturalanan "gider" oluşabiliyor..

Mal, Almanya ara depoda ve Türkiye için TIR'a yüklenmeden hemen önce..

Eski 07-02-10, 13:38   #5
Ali Rıza Kuranel
Firma yetkilisi

Aydınlatma konumuza kaldığımız yerden devam etmek istiyorum.

Yükseklik konusu: Peki armatür akvaryumun ne kadar üzerinde durmalı? Metal Halide aydınlatmalar için önerilen yükseklik 30 cm, T-5 fluoresanlar için 20 cm. Bunu daha aşağıda kullandığınızda genellikle mercanın yapısına göre renk bozulması (koyulaşma//uçuklaşma) yaşarsınız. Yukarıya çıkarttığınızda da...

Işık kaynağının Kelvin değerleri benim de bıkmadan okuduğum ve araştırdığım, hatta daha ileri giderek kendi çapımda "çok" deneyler yaptığım bir konu.

Detaylar üzerinde konuşmadan önce Kelvin Scalasına bakmakta fayda var:

Eski 07-02-10, 13:58   #6
calyx
Moderator

calyx kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2007

kusura bakmayin sirf merakimdan soruyorum,

Ben ingilterede oturuyorum ve burada giesemann infinity 2x150W + 4x54W fiyati 2300 liraya geliyor. Tabii lambalari dahil ama lamba istemezsek fiyattan dusuluyor. Kabaca 2000 lira diyelim armatur fiyatina. Turkiyede bu fiyat ne kadar farkli da Cem arkadasimiz sitemli bir yaklasimda bulundu?

Bir de unutmadan soyliyim, yabanci sitelerde gordugunuz fiyatlar ustunde pazarlik edilmemis fiyatlardir. Dukkana girdigimiz zaman internet fiyati uzerinden %10 daha dusuge genelen alabiliyoruz.

Fiyat politikasi ile ilgili sorular baska basliga tasinir, burada aydinlatma daha derli toplu anlatilir.
Eski 07-02-10, 21:15   #7
cem isapur
Üye
#

Giriş: Feb 2008

Barış söyledin armatürü almanyadan 1400 liraya lambalar dahil fiyat aldım .Ali rıza bey tüketicinin ihtiyacı olmadığı malları depoya yığın yıllarca bekletin (HATTA DÖVİZ KURUNU BİLE İŞİNİZE GELDİĞİ GİBİ BELİRLEYİN)sonra bunu tüketiciye yansıtın böyle bir ticaret sekli yok artı sizin calışanınızda yok biliyorum artı almanyadan firmalardan ne kadar cok mal getirirseniz iskonto miktarıda artıyor biliyorum bunu neden yansıtmıyorsunuz fiyatlarınıza ..nOT :1992 den beri ticaretle uğrasıyorum 3 sirketimizde toplam 250 kişi calışıyor ve maliyet hesabı yapmayıda bilirim .
Eski 08-02-10, 18:34   #8
Ali Rıza Kuranel
Firma yetkilisi

Yok: Başka bir başlığa taşımayalım.. Altını çizelim: Doğru olan alttan alta dedikodu yapmak değil. Açıkça ifade etmek, yazmak. Bu nedenle yapılan eleştiriler çok kıymetli. Çünkü bizim iyiliğimize.

Burada açıkça soruluyor: Dolandırmadan söyleyin, "Neden bu fiyatlar oluşuyor?" ve sorgulamanın nedeni kişisel değil. Çünkü, eleştiriyi getiren, ürünü Almanya'dan çok daha ucuza aldığını belirtiyor.. yani kendisinin "fiyat" konusunda bizimle bir sorunu yok.

Dahası, yanlışımız ortada: Gereksiz stok yığınağı, zorla dikte edilen bir döviz kuru, üstelik yüklü alım nedeniyle daha ucuza alınan ürün ve deyim yerindeyse sorun, "yüksek" fiyat.

Alttan alta deniliyor ki: "Doğru ticaret yapın. Böylelikle, birçok hobiciyi kazanırsınız..Birgün sizin mallarınızı başkaları getirecek, 'olması gereken' fiyatlardan satacak.. Yok olacaksınız.."

Açıkçası, sanılanın tersine, burada bizim iyiliğimiz isteniyor. Yani, eleştiri "yapıcı" bir eleştiri.

Şimdi, tüm hobicilere demek istiyorum ki, "rüzgar" kimi zaman kayanın tozunu almakla kalmaz, bazen de kayayı yerinden oynatır.

Sonuçta, Show Akvaryum, bu tür "yapıcı" her eleştiriyi mutlaka değerlendirmeye alır...

selamlar,
Eski 09-02-10, 00:35   #9
calyx
Moderator

calyx kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2007

Olaya cok disardan bakan biri olarak stokculuga kucuk bir ornek veriyim.
9 liraya sigara aliyor, 10 liraya satiyor olalim, 1 lirasi kar olsun. Yilda bin tane satsak ve senede 2 defa stok girisi yapsak. 4500 liramizla bir senede 1000 lira kar yapariz.
Stok girisini senede 24 defaya cikartirsak 370 liramizla senede yine 1000 lira kar yapariz ve elimizde 4130 lira kalir.
Kisacasi 370 liranin gucuyle 4500 liranin gucu ticaret politikasina gore ayni olabiliyor.

Anladigim kadariyla Ali Riza Bey'in derdi stoktan dolayi her kalem mal icin sermaye arttirmak zorunda kalmasi. Her mal eskiyen demirbas niteligi tasiyinca bence fiyatlarin yuksek olmasi dogal.

Cem; Az once usenmedim Almanyadan Turkiyeye bu mali gonderecek bir siteye baktim da. 849 Euroya kapina yolluyorlar. Bence bu mali alacak adam zaten boyle bir pazar arastirmasi yapiyordur ve fiyatlarin farkindadir. Ya da farkinda degildir ve hosuna giden, guvendigi yerden aliyordur. En nihayetinde zengin hobisi diyebilecegimiz rakamlar donuyor. Belki sen bu ticaretin icinde yer almak istemiyorsun ama gorunen o ki zaten potansiyel musteri olarak da gorulmuyorsun
3 senede zirveden sifira inen akvaryumcu cok duymusuzdur. Ali Riza Bey'in bir bildigi var ki bu piyasada tutunabiliyor diye dusunuyorum.

Kendini yok edecek dip not: Bu konusmalari baska basliga tasimayi tekrar oneriyorum, aslinda hobicilerin cok merak ettigi ve yasakmis gibi konusulamayan konulardan biri. Baska forumlarda konusuldugu zaman cok acayip isler dondugunu gormuslugumuz vardir. Bereket burada kimse tehdit mesaji gondermiyor
Eski 09-02-10, 07:34   #10
Giray
Üye
#

Giriş: Nov 2006

Burdan Cem i ve A.Rıza Bey i tebrik ediyorum öncelikle cem söylediğin sözün arkasında durup gayet güzel eleştirini yapmışsın, A:Rıza bey en sonunda bu eleştirilerden pay alıp hatalarınızı düzeltme bazı konularda esnek olma ve olumlu yaklaşımlar göstermişsiniz.
Giray şu an yok..   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-10, 10:08   #11
Ali Rıza Kuranel
Firma yetkilisi

Müzik dinleyerek konuya devam edebiliriz:

http://sounds.brandmaillive.com/brandsounds.html

benim gibi renk körleri için daha belirgin bir diagram:

ilk soru yukarıda sözünü ettiğimiz Pure Actinic 421 nm nerede kalıyor? Görülebileceği gibi mavi-mor band aralığında ve yalnızca fosforik renk sergilemesi için.

Anlaşılmayan nokta 12.500 K veya 14.500 K denildiğinde renklerin hangi tayf kombinasyonunda oluştuğu. Bu nedenle Metal lambaların "açık" renklerini görmek gerekiyor:

1- MegaChrome Blue 20.000 Kelvin:

2-MegaChrome Coral 14.500 Kelvin:

3- MegaChrome Marine 12.500 Kelvin ve 150 watt 8.800 lumen, 250 watt 14.500 lumen:

devam edeceğim.

selamlar,

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Hızlı Geçiş