|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Üye
#
Giriş: Nov 2006
|
Arkadaşlar amino asit kullanan yada fayda ve dezavantajlarını bilen konu hakkında birkaç kelime yazabilirmi.
Artı bu GNC gibi yerlerde satılan ürünleri kullanabilirmiyiz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Tecrübeli Üye
##
|
Ben sps ler ve tridacnalar için kullanıyorum. Aminoasit, vitamin ve plankton karışımı olarak veriyorum.
Etkinliği için bir şey söylemem zor canlıların renk ve büyümesinden memnunum ama bunda bu katkıların payı nedir bilemiyorum. Fazla verdiğimde spslerin sindirim organları dışarı çıkmıştı, bozulacaklarını düşünerek su değişimi yapmak zorunda kalmıştım. Sorun olmadı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
#
|
Amino asitin dozunu % kaç olarak ayarlıyorsunuz
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Üye
##
|
Dozu yüzde olarak ayarlamıyorum, zaten bu standart solusyon olarak satılıyor. Tek bir amino asit karışımı değil zaten. Komplex halde bazı firmaların bu amaçla üretilmiş ürünleri var.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
#
|
Marka verebilirmisiniz??
Birde kaç lt ye ne kadar ekleme yapıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye
#
|
Ben Salifert kullanıyordum. Faydası hakkında yorum yapamayacağım.
Üzerinde haftada bir 100 ml ye 5 ml eklenecek yazıyor. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Firma yetkilisi
|
Alıntı yap:
Su değişimi yapılmasada sorun olmuyor. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Tecrübeli Üye
##
|
Daha sonra sorun olmadığını bende gördüm Deniz ama ilk olduğunda ciddi korktum. Son dönemde çok iyi gelişen ve renkleri güzelleşen SPS lerimin bir anda bozulmasından endişe etmiştim. Hemde kendi yaptığım bir şeyden dolayı.
Beslenme sonrası olabilen bir durummuş. Amino asit olarak grotec ve fauna marin isimli iki ürün kullanıyorum. Fauna marini ayrı bir plankton ve cyclops ile karıştırarak veriyorum. Bunu asıl yavru tridacna ve gorgonialar için önermişlerdi. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
Giriş: May 2007
|
Amino asit dozlama zamaniyla ilgili bir bilgi goremedim, ekliyim eksik kalmasin.
Isiklar kapandiktan yarim saat sonra dozlanmasi onerilir. Nedenini hatirlamiyorum ama advancedaquarist'in bir makalesinde anlatiyordu.
|
![]() |
| Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|